Photinia Fraseri Red Robin

De Photinia Fraseri Red Robin, ook wel bekend als Glansmispel, is een wintergroene plant die uitermate geschikt is als haag. Deze plant kun je bijvoorbeeld gebruiken als erfafscheiding richting de buren, maar ook om speelse plaatsen te ontwerpen in een grote tuin.

De Photinia Fraseri Red Robin is een snelgroeiende plant waardoor die snel jouw tuin zal voorzien van privacy. Deze plant kan tot wel 3 meter hoog worden. Het leuke aan deze haagplant is dat wanneer een blaadje begint met bloeien deze brons/rood is. Je zult ook gemakkelijk zien wanneer deze plant volledig gegroeid is, dan verandert de kleur namelijk in groen.

Daarnaast is deze plant in de maanden mei en juni nog eens extra fleurig. In deze maanden groeien er namelijk witte bloempjes in de Photinia Fraseri Red Robin wat natuurlijk vlinders, bijen en andere insecten aantrekt.

De Photinia Fraseri Red Robin is een wintergroene haagplant die het best gekozen wordt voor een zonnige tot half schaduwrijke plek. De plant is winterhard maar verdort wel sneller in de volle zon, dus kies liever voor een beschutte ligging. Daarnaast kan deze haagplant prima tegen een stevige wind.

Als je nog niet zo ervaren bent in het snoeien van haagplanten, dan is de Photinia Fraseri Red Robin wellicht een goede keuze voor jou! Deze plant is gemakkelijk in onderhoud.

Zou jij graag een Photinia Fraseri Red Robin willen aanschaffen om extra sfeer in jouw tuin te creƫren? Neem dan een kijkje bij Haagplanten Heijnen.