Een bezoek brengen aan het Kameleondorp

Iedereen kent de bekende boeken en films van Hielke en Sietse Klinkhamer wel. In het Friese Dorp Terherne kun je het Kameleondorp bezoeken. Het Kameleondorp is hier nagebouwd, terug in de sferen van vroeger. Je vindt er straten, het dorpsplein en de lantaarnpalen in de oude stijl. De bekende plekken van het dorp zijn nagebouwd zodat jij hier een indruk van kan krijgen.

Op het avontureneiland gelegen bij het Kameleondorp kun je heerlijk spelen, klimmen en klauteren. Je kunt dit deel alleen met een boot bereiken. Hier kun je paden langs het water en door het moeras bewandelen. Trek jezelf met een vlot over een plas, ga touwslingeren of gebruik de kabelbaan op het eiland.

De pratende melkbussen vertellen jou alles over het mysterie in het dorp en leiden je ook door het dorp heen. Je komt hier langs de cel van Zwart, het gemeentehuis en het huis van de familie Klinkhamer. Vervolgens kun je op een rondvaartboot stappen die wordt geduwd door de Kameleon. Een inwoner van het dorp verteld jou alles over het dorp. De kinderen kunnen dan ook veldwachter Zwart helpen met het oplossen van problemen.

Gebruik jouw NapPas!

Wanneer jij een bezoek wilt brengen aan het Kameleondorp, dan moet je niet vergeten dat de NapPas bestaat! Met de NapPas krijg jij namelijk korting op een bezoek aan het Kameleondorp.

Heb jij nog geen NapPas? Dan kun je deze online eenvoudig aanschaffen, op deze manieren krijg jij korting op ruim 250 leuke attracties door heel Nederland.